Vi ger dig kontroll på arbetsplatsen

LinkedinIkon för Linkedin

Vår historia

Claes Rydin arbetade tidigare som utvecklingschef för ID06. När det var klart och implementerat började han fundera på hur man kunde kontrollera att kortet och systemet används på rätt sätt, utan fusk.

”Sen gick det fort. Jag kontaktade Dalius Mašalas och tillsammans startade vi Moxy 2020. Första arbetsuppgiften blev att utveckla vår säkerhetsklassade digitala kontrollenhet”, säger Claes. 

Dalius, som är expert på att omvandla komplexa idéer och system till tekniska lösningar, njöt av uppgiften.  

”Det var en rolig och utmanande tid. Vi lyckades verkligen med uppgiften och har utvecklat en unik och mycket avancerad teknisk lösning, som samtidigt är otroligt användarvänlig. Kontrollenheten, tillsammans med vårt digitala analysverktyg, har sedan dess varit till stor nytta för våra kunder,” säger Dalius. 

I samband med färdigställandet av kontrollenheten blev globala koncernen Industrilås Group delägare i företaget och koncernchef Fredrik Mölzer tog plats i Moxys styrelse. 

Uppdragen växte snabbt i antal och Moxy ackrediterades som första företag som ID06-partner inom både Applikation och Arbetsplatskontroller. Antalet anställda ökade sakta men säkert och det var dags för nästa steg, att 2022 förstärka ledarskapet i Moxy.

”Jag har arbetat i bygg- och fastighetsbranschen i många år, bland annat som Chief Operating Officer och strategisk rådgivare på ID06. När Claes frågade om jag var intresserad av att verkligen göra skillnad var det lätt att svara ja. Som vd på Moxy kan jag nu vara med och främja social hållbarhet och motverka arbetslivskriminalitet”, säger Anders Pettersson, vd på Moxy. 

Efter Anders inträde har Moxy fortsatt växa, med nya kunder och nya uppdrag. Moxy utförde under 2023 uppdrag från Kiruna i norr, till Ystad i söder. Antalet anställda har ökat ordentligt och namnet Moxy är numera en naturlig del av branschen. 

Två av de bästa kvittona på att Moxy är på rätt väg är att vi lyckades värva Sophia Mattsson-Linnala till styrelseordförande och att vi har erhållit investeringar för fortsatt expansion från Entreprenörinvest, ett helägt dotterbolag till familjen Kamprads stiftelse.  

Moxys resa har bara börjat.