Nyheter

Här delar vi med oss av våra senaste nyheter och håller dig uppdaterad om vad som händer hos Moxy ID. Det kan handla om allt från nyanställningar till vunna upphandlingar, certifieringar och nyheter inom branschen.

Anders Pettersson, vd för Moxy ID

—Med vår unika digitala plattform är vi marknadsledande inom branschen. Och det ska vi förbli.

Anders Pettersson, vd Moxy ID

Claes Rydins, grundare och före detta vd för Moxy ID och Anders Petterssons relation sträcker sig långt tillbaka. De träffades när de arbetade på ID06 där Anders var strategisk rådgivare och COO. Det sa klick mellan dem direkt och båda delade samma vision: att göra skillnad hos kunderna.

— Med mig som vd och Claes som affärsutvecklare kan vi äntligen få göra det vi längtat efter. Vi vill vara med och förbättra bygg- och fastighetsbranschen och göra den effektivare och säkrare. Eftersom vi befinner oss på geografiskt olika platser blir det en naturlig uppdelning av kunderna och därmed kompletterar vi ju varandra på den fronten också. När jag inte jobbar åker jag gärna skidor och leker taxi till övriga familjemedlemmar. Och grillar! Jag är Sollentunas Fredde från Solsidan, säger Anders.

Det talas mycket om sund konkurrens i bygg- och fastighetsbranschen och det är precis det som Moxys tjänster bidrar med. Deras mål är tydligt: att vara den ledande aktören på marknaden med de bästa digitala verktygen.

—Självklart ska vi skala upp och vi räknar med att årligen göra 800 arbetsplatskontroller och 8000 arbetsplatsanalyser inom något år. Nu har vi gjort ca 500 kontroller på ett och ett halvt år och den storleken är vi ensamma om. Eftersom vi sitter på stor kunskap, ett brett kontaktnät och använder oss av digitala verktyg är vi den enda leverantören som har kapaciteten att utföra många inspektioner till ett rimligt pris. Vi bidrar med en trygghet och effektivitet som marknaden skriker efter, säger Anders.

Bild
Anders Petterson, vd Moxy ID

Anders Pettersson, vd Moxy ID

Moxy ID tilldelas sin andra ID06 ackreditering

– Sedan tidigare är vi ackrediterad ID06 Applikationspartner. Att vi nu även är partner för
ID06 Arbetsplatskontroller innebär att vi är det enda företaget som kunder kan anlita för både applikations- och kontrolluppdrag.

Claes Rydin, grundare Moxy ID

Sund konkurrens och tryggare arbetsplatser
Oseriösa och kriminella element i leverantörsleden medför att duktiga och värdefulla entreprenörer inom byggbranschen inte alltid premieras som de ska. Men med assistans av analyser och kontroller kan både byggherrar och byggentreprenörer se till att gällande lagar, regelverk och avtal följs av alla.

– För att kunna hjälpa kunderna så effektivt som möjligt har vi utvecklat både ett omfattande analysverktyg och en säkerhetsklassad kontrollenhet, en Moxy, som vi använder när vi besöker byggarbetsplatser. Genom att vi hela tiden är digitala och uppkopplade kan vi snabbare genomföra fler kontroller samt säkerställa att alla delar av GDPR alltid uppfylls. Under de senaste 18 månaderna har Moxy ID analyserat cirka 800 byggarbetsplatser och inspekterat fler än 500 arbetsplatser, säger Claes Rydin.

Kontrollarbetet växer
För att motverka oaktsamhet, fusk och kriminalitet har flera nya initiativ tagits de senaste åren, bland annat flera utökade samarbeten mellan branschorganisationer och uppdaterade krav från banker. Nyligen genomfördes även en av de första kommunala upphandlingarna av arbetsplatskontroller, av fem kommuner i Stockholmsområdet: Botkyrka, Haninge, Huddinge, Nynäshamn och Tyresö. Tillsammans med sina samarbetspartners 2Secure och Företagsgranskning, tilldelades Moxy ID avtalet.

– Det är såklart tråkigt att det förekommer oegentligheter, men det är mycket bra att allt fler går från ord till handling för att stävja det. Dessa fem kommuner är pionjärer och vi är stolta över att vi vann deras förtroende. Det visar att vårt arbetssätt och våra redskap behövs och kan hjälpa branschen, avslutar Claes Rydin.

Mer information
Claes Rydin, grundare Moxy ID: +46 72 706 05 91, cr@moxyid.com

Bilder
Högst upp till höger: Claes Rydin, grundare Moxy ID
Längst ned till höger: Moxy ID på arbetsplatsinspektion

Vinst av upphandling mot arbetslivskriminalitet

Tillsammans med 2Secure och Företagsgranskning, vann Moxy ID den offentliga upphandlingen gällande arbetsplatskontroller för fem kommuner i Stockholmstrakten och deras kommunalägda bolag. Anledningen: Bäst och mest prisvärda!

Vi låter Mattias Nygren, tillförordnad affärsområdeschef för affärsområdet ”Arbetslivskriminalitet” på 2Secure, svara på några frågor kring upphandlingen och vårt erbjudande.

– Kortfattat kan man säga att det här är ett bevis på att vårt koncept för att bekämpa arbetslivskriminalitet möter marknadens behov och att vi är den mest lämpade aktören att ta sig an den här typen av stora uppdrag.

Vad är det som gör erbjudandet bäst på marknaden?

– Vi arbetar nära varandra och utvecklar vårt gemensamma koncept tillsammans. Vi är experter inom områden som är komplexa, men vi ser till att allt blir enkelt för kunden. Företagsgranskning utreder företag utifrån en välfungerande metodik, utvecklad efter 700 företagsutredningar. Och Moxy ID har en helt automatiserad digitaliserad tjänst som gör att arbetsplatskontrollerna inte sker på vinst och förlust utan där de bedöms göra mest nytta.

2Secure kan hantera risk och har lång erfarenhet av att incidenter och säkerhetsärenden. Vår tydliga säkerhetsprofil gör att våra kunder verkligen känner att de är i trygga händer.

Hur kan vi utföra arbetsplatskontroller och företagsutredningar mer kostnadseffektivt än konkurrenterna?

– Vårt arbete bygger på att vi har en riskbaserad approach. Om man utgår från att ett större byggföretag köper in hundratals underentreprenörer på årsbasis går det inte att kontrollera alla. Men utifrån närvaroliggarens data ser vi vilka som inte sköter sig och var det kan behöva göras djupare kontroller av företagen. Vi har en digitaliserad process när det gäller arbetsplatskontrollerna och vi jobbar också för fullt för att få, så långt som det är möjligt, digitaliserade bolagsutredningar. Allt för att kunna hantera stora volymer och skapa stort värde till kunden för ett lågt pris.

Upphandlingen av arbetsplatskontroller och företagsutredningar samordnades av Botkyrka kommun och genomfördes för följande kommuner och bolag: Botkyrka kommun, Botkyrkabyggen AB, Haninge kommun, Tornberget fastighetsförvaltningsbolag i Haninge AB, Haninge bostäder AB, Nynäshamns kommun, Nynäshamnsbostäder AB, Huddinge kommun, Tyresö kommun, Tyresö bostäder AB.

Mer information

Claes Rydin, grundare Moxy ID: +46 72 706 05 91, cr@moxyid.com

Moxy ID, 2Secure och Företagsgranskning
Moxy ID, 2Secure och Företagsgranskning vinner upphandling