Vi ger dig kontroll på arbetsplatsen

LinkedinIkon för Linkedin
01okt
Entreprenörinvest investerar i Moxy ID

Entreprenörinvest investerar i Moxy ID

– Entreprenörinvest är glada att få vara med på den spännande resa som Moxy ID står inför. Vi letar ständigt efter investeringar som på något sätt kan bidra positivt till samhället och vi är övertygade om att Moxy ID, genom sitt arbete att minska arbetslivskriminaliteten inom byggbranschen, kommer göra ett viktigt avstamp i en bransch som är hårt drabbad av just detta, säger Johan Dahlstrand, Investment Manager på Entreprenörinvest.

Tillsammans för ett hållbart byggande
Moxy ID är Sveriges ledande leverantör av digitala analyser och kontroller av företag och byggarbetsplatser. Uppdragen omfattar hur projekt och arbetsplatser hanterar regelefterlevnad gällande bland annat in- och utloggning, övertid, skatteförfarandelagstiftning, arbetstidslagstiftning och bestämmelser kopplade till utstationering. Under de senaste åren har Moxy ID inspekterat 700 arbetsplatser, analyserat fler än 2 000 arbetsplatser och analyserat över 26 000 företag. Företaget är verksamt i Sverige och Finland.

– Vi har följt Moxy ID under några år och när vi fick möjlighet att göra en investering under våren 2023, behövde vi inte fundera länge. Med sitt starka team, som har både branschkunskap och ett stort nätverk, är vi övertygande om att bolaget har alla möjligheter att bli en aktör som är med och sätter standarden för hur branschen agerar för ett mer hållbart byggande, nu och i framtiden, säger Johan Dahlstrand.

Sund konkurrens är målet
Entreprenörinvest grundades 2012 och är ett helägt dotterbolag till familjen Kamprads stiftelse. Deras uppdrag är att investera sitt kapital i entreprenöriella företag på orter utanför storstadsområdena. Investeringarna ska göra nytta för både samhälle och personer, genom tillväxt som skapar fler jobb.

– Vi är mycket stolta över att Entreprenörinvest valt att investera i Moxy ID. Det visar att de tror på oss och det viktiga arbete vi företar oss. Investeringen ger oss möjlighet att växa ytterligare och vi ser fram emot att leva upp till deras förtroende. Tillsammans kan vi minska arbetslivkriminaliteten och främja sund konkurrens, säger Anders Pettersson, VD på Moxy ID.

Mer information
Entreprenörinvest: Johan Dahlstrand, Investment Manager
johan@entreprenorinvest.se, 076-308 53 47

Moxy ID: Anders Pettersson, VD
anders@moxyid.com, 070-580 37 28

Johan Dahlstrand, Investment Manager, Entreprenörinvest
Anders Pettersson, VD Moxy