Vi ger dig kontroll på arbetsplatsen

LinkedinIkon för Linkedin
15apr
Moxy ID tilldelas sin andra ID06 ackreditering

Moxy ID tilldelas sin andra ID06 ackreditering

– Sedan tidigare är vi ackrediterad ID06 Applikationspartner. Att vi nu även är partner för
ID06 Arbetsplatskontroller innebär att vi är det enda företaget som kunder kan anlita för både applikations- och kontrolluppdrag.

Claes Rydin, grundare Moxy ID

Sund konkurrens och tryggare arbetsplatser
Oseriösa och kriminella element i leverantörsleden medför att duktiga och värdefulla entreprenörer inom byggbranschen inte alltid premieras som de ska. Men med assistans av analyser och kontroller kan både byggherrar och byggentreprenörer se till att gällande lagar, regelverk och avtal följs av alla.

– För att kunna hjälpa kunderna så effektivt som möjligt har vi utvecklat både ett omfattande analysverktyg och en säkerhetsklassad kontrollenhet, en Moxy, som vi använder när vi besöker byggarbetsplatser. Genom att vi hela tiden är digitala och uppkopplade kan vi snabbare genomföra fler kontroller samt säkerställa att alla delar av GDPR alltid uppfylls. Under de senaste 18 månaderna har Moxy ID analyserat cirka 800 byggarbetsplatser och inspekterat fler än 500 arbetsplatser, säger Claes Rydin.

Kontrollarbetet växer
För att motverka oaktsamhet, fusk och kriminalitet har flera nya initiativ tagits de senaste åren, bland annat flera utökade samarbeten mellan branschorganisationer och uppdaterade krav från banker. Nyligen genomfördes även en av de första kommunala upphandlingarna av arbetsplatskontroller, av fem kommuner i Stockholmsområdet: Botkyrka, Haninge, Huddinge, Nynäshamn och Tyresö. Tillsammans med sina samarbetspartners 2Secure och Företagsgranskning, tilldelades Moxy ID avtalet.

– Det är såklart tråkigt att det förekommer oegentligheter, men det är mycket bra att allt fler går från ord till handling för att stävja det. Dessa fem kommuner är pionjärer och vi är stolta över att vi vann deras förtroende. Det visar att vårt arbetssätt och våra redskap behövs och kan hjälpa branschen, avslutar Claes Rydin.

Mer information
Claes Rydin, grundare Moxy ID: +46 72 706 05 91, cr@moxyid.com

Claes Rydin, grundare Moxy ID